08.01.2013
Inteligenta » Osservatorio Italiano

Etleboro

Târgul internaţional Levante PROF, care va avea loc în perioada 16-20 februarie 2013 la Bari (Italia), este adresat, în primul rând, profesioniştilor sectorului alimentar din Europa de Sud-Est, produselor de panificaţie, de patiserie, pizza, pastelor făinoase, îngheţatei, berii, vinului, serviciilor de catering, de ambalare, companiilor comerciale, barurilor, precum şi industriei hoteliere.

Bari, decembrie 2012. Sunt din ce în ce mai numeroase produsele alimentare „Made in Italy„ contrafăcute care împânzesc piețele din Balcani, precum și cele din Europa de Sud-Est. În același timp, începe să se intensifice fenomenul produselor alimentare contrafăcute, care ar putea chiar să înlocuiască adevăratul „Made in Italy„. Este vorba despre o adevărată ‘capcană’ care, utilizând în mod abuziv cuvinte, culori, locaţii, imagini şi etichete evocând produse tipice italiene (aşa-numita tehnică Italian sounding), se instaurează pe rafturile magazinelor balcanice, ducând in eroare consumatorul local, convins că achiziţionează produse de calitate, de origine italiană. Așadar, de multe ori consumatorii au de pierdut, întru-cât plătesc un preț mare pentru a cumpăra un produs fals, pierzând inclusiv ocazia de a gusta un produs adevărat „Made in Italy„, sigur și garantat, fructul unui tradiţionalism, a unor teritorii unice şi autentice.


În acest sens, Levante PROF, Târgul Internaţional dedicat sectorului agroalimentar, în colaborare cu Osservatorio Italiano, oferă profesioniştilor şi comercianţilor din sector, prezenţi în Peninsula Balcanică, posibilitatea de a cunoaşte mai de aproape adevăratul ‘Made in Italy’ şi de a-și intesifica standardele de producție. Aşadar, o ocazie unică pentru a atinge autenticitatea produselor tradiţionale italiene, începând cu prelucrarea materiilor prime, producţia – un sector dedicat echipamentelor –, ambalare şi, în final, punctele de vânzare – cu locaţii special amenajate, baruri, restaurante, hoteluri.

 

   Levante PROF - Bari 2011

 

Toate companiile din regiune sunt invitate la Târgul internaţional Levante PROF, care va avea loc în perioada 16-20 februarie 2013 la Bari (Italia), și este dedicat produselor de panificaţie, de patiserie, pizza, pastelor făinoase, îngheţatei, berii, vinului, serviciilor de catering, de ambalare, companiilor comerciale, barurilor, dar şi industriei hoteliere. Este, de asemenea, prevăzut un amplu program de demostrații și convenţii specifice, precum şi concursuri pentru maeştrii din domeniu, în care aceștia să-şi demonstreze capacităţile la cele mai înalte niveluri. În esenţă, obiectivul celei de-a III-a ediţii a acestei expoziţii internaţionale este acela de a permite membrilor din sector de a întâlni circa 300 de companii italiene specializate din sectorul alimentar, de a avea acces la know-how-ul şi la produsele lor, şi de a discuta oportunităţi directe de business din Peninsula Balcanică. Evenimetul reprezintă o posibilitate de colaborare privind păstrarea și consevarea produselor balcanice, dar și de a aduce pe aceste piețe adevăratul „Made in Italy„.

 

Pentru mai multe informaţii : tel: +39.06/6634333

- email: info@dmpsrl.eu.

 

Press Office

Giusy Loglisci

pressword4@gmail.com

+39.334/2588877

Skype: josie.loglisci